"Obitelj" umjetnika iz Dugog Rata nagrađena za najuspješniju skulpturu u izboru Hrvatskog Sabora kulture

DUGI RAT - Joško Čizmić iz Dugog Rata dobitnik je Nagrade za najuspješniju skulpturu 2022. godine u izboru Hrvatskog Sabora kulture, krovnog saveza umjetnika amatera, saveza koji okuplja preko 1.040 udruga u kulturi koje promiču kulturno-umjetnički amaterizam u našem društvu, a okupljaju više od 80.000 članova s područja cijele Hrvatske.

Rad dugoratskog amaterskog likovnog i kiparskog umjetnika u željezu, "Obitelj", u konkurenciji  više od 100 autora proglašen je najuspješnijim u kategoriji Trodimenzionalno umjetničko djelo. Nagrade najboljim amaterskim likovnim i kiparskim umjetnicima dodjeljene su u subotu, 22.10.2022. na 38. Susretu likovnih stvaralaca u Zaboku kojim je zatvorena i prateća izložba, piše Dugirat.com.

Čestitike Jošku Čizmiću na još jednom umjetničkom uspjehu i priznanju, u nadi da će barenko jedna iz jata njegovih "Riba" (skulptura u željezu napravljena od starih alata) nakon odisejevskih lutanja napokon doploviti i do dugoratskih obala te zauzeti lijepo i vječno mjesto u zelenilu nekog lijepog javnog kutka.

Foto: Dugirat.com

D.G.