Umjetnik optužen za uznemiravanje dupina kaže da neće stati jer je "čarobno"

SVIJET - Samozvani umjetnik optužen za uznemiravanje dupina na Havajima kaže da neće stati sa snimanjima iz blizine. Obrazlaže da je osjećaj čaroban, a "drugi rade mnogo gore stvari".

Muškarac koji sebe naziva 'Dolphin Dave' na društvenim se mrežama suočava s optužbama za uznemiravanje dupina i grbavog kita zbog video zapisa objavljenog na internetu, kažu havajski dužnosnici.

Službenici za zaštitu divljih životinja vidjeli su Davida Jimeneza kako u ponedjeljak, 6. ožujka, pliva za grupom dupina u parku Kealakekua Bay. Jimenez za sebe avodi da je 'umjetnik vizionar' i glazbenik.

Državni dužnosnici otišli su u zaljev nakon što su dobili informaciju da je Jimenez na Instagramu objavio video u kojem je vidljivo da roni toliko blizu grbavog kita da mu je gotovo dotaknuo peraju, navodi se u priopćenju.

Jimenez je rekao policajcima da neće prestati plivati s kitovima i dupinima "jer je to čarobno, a drugi rade mnogo gore stvari".

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Grbavi kitovi putuju čak šest tisuća kilometara u potrazi za srodnom dušom | | Morski HR
Grbavi kit (lat. Megaptera novaeangliae) je vrsta kita koja pripada porodici brazdenih kitova. Poznati su po svojim pjesmama i po neobično dugim prsnim perajama. Rašireni su u gotovo svim morima