Umjetnička izložba na Šolti posvećena velikoj hrvatskoj pjesnikinji

ŠOLTA – U knjižnici Grohoti na Šolti 30. kolovoza otvara se izložba slika posvećena jednoj od najvećih hrvatskih pjesnikinja – Vesni Parun.

Prije 4 godine pokrenut je projekt kojim se kroz oči različitih umjetnika nastoji spriječiti od zaborava lik i djelo velike hrvatske pjesnikinje. O Vesni Parun govori i nova izložba Nevene Petre Piližote, koja se otvara krajem kolovoza u knjižnici Grohota na Šolti.

Foto: Nevena Petra Piližota

– Za razliku od prethodnih cjelina posvećenih stvaralaštvu Vesne Parun, a koje su prezentirane u Šibeniku, Splitu, Zagrebu i na Zlarinu, u fokusu ovogodišnje izložbe na Šolti jest čovjek. Pandemijske okolnosti dodatno su naglasile važnost prinošenja pozornosti svjetlu i sjeni svake individue, promišljanja koliko poznajemo sebe i druge. Crteži i slike bilježe pojedince u momentima njihovih napora; ljudska htijenja manifestiraju se na izrazu lica, položaju ili stanju tijela – stoji u najavi izložbe.

Izložba je uvrštena u manifestaciju Ministarstva kulture i medija RH Dani europske baštine 2021., a detaljan program izložbe možete pronaći OVDJE.

Izložba je otvorena do 30. rujna.

K.B.