Umažanin u suhozidu pronašao dvije ručne bombe

UMAG - Građanin je na umaškom području prilikom čišćenja i uklanjanja drva iz suhozida pronašao dvije ručne bombe iz Drugog svjetskog rata. Potom je pozvao policajce iz protueksplozijske jedinice koji su bombe izuzeli i uništili.

Policija upozorava građane da budu oprezni te, ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećaju kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Pronađu li takva sredstva, građani ih ne bi smjeli dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apeliraju na one koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

- Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju - ističu iz istarske policije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pronašli 49 grama marihuane, 74 tablete ecstasyja i 9 grama ‘speeda’
U Puli je u srijedu policija zaustavila automobil kojim je upravljao mladić iz okolice Jastrebarskog, a u kojemu je pronašla preprodaji namijenjene vrećice s marihuanom, ecstasyjima i amfetaminima, tzv. speedom. Istarska policija u petak je priopćila da je tijekom redovne kontrole prometa za…