ULTIMA PARTENCA Trajekti i brodovi posljednji put zatrubili Anti Mrvici

SPLIT/ŠIBENIK –  Tijekom posljednjeg ispraćaja Ante Mrvice, dugogodišnjeg zaposlenika Jadrolinije i dobrog duha splitske luke, s bijelih brodova splitskog i šibenskog plovnog područja oglasile su se brodske sirene.

– Brodovi i posade tako su uputili posljednji pozdrav velikom čovjeku koji je cijelim duhom i bićem bio posvećen brodovima i putnicima.

Priče o Anti Mrvici, njegov duh i legenda, živjet će još dugo – kazali su u njegovoj Jadroliniji.

Video svečanog trenutka pogledajte OVDJE.

U trenucima kada je trajekt s tijelom Ante Mrvice kretao iz Šibenika za Žirje, točno u 11.30 sati, u splitskoj luci oglasile su se sirene s trajekata.

Foto: Jadrolinija

Isto je učinjeno i u Šibeniku.

Podsjetimo, legendarni koordinator Jadrolinije za splitsko plovno područje Ante Mrvica, u Žirju poznatiji kao Ante Pokladov napustio nas je u nedjelju u šibenskoj bolnici, u 69. godini života., a na vječni počinak će danas u 14 sati.

Mrvica je slovio kao dobri duh trajektne luke, bio je omiljen među putnicima i otočanima.

Bio je pomorac, sveučilišni profesor i doktor znanosti. U svojoj bogatoj karijeri proglašen je i komunikatorom godine, a Splitsko-dalmatinska županija uručila mu je Nagradu za životno djelo.

Bio je zaljubljenik u svoje Žirje, u more, u ribanje, u poljoprivredu… Završio je i nautički i brodostrojarski smjer na pomorskom fakultetu. Bio je pomorac, obišao je svijet.

Sve što je radio, radio je sa srcem i predanošću, što potvrđuju tisuće poruka zahvalnosti kolega, prijatelja, građana, otočana, novinara kojima je uvijek bio na usluzi…

Pomagao je svim ljudima i uz to je i volio ljude. Bio je pravedan i moralan čovjek.

Neka mu je vječno mirno i dobro more, kakav je i sam bio.

Redakcija portala Morski HR

PROČITAJTE JOŠ:

TUŽNA VIJEST Umro je legendarni Ante Mrvica