Uljanik Brodogradnja 1856 dobio tri nova suvlasnika

PULA – Motortech Consulting, Plazma tehnika i Trgometal, tri snažne i uspješne domaće proizvodne tvrtke koje posluju na području Arsenala, udružile su se ovih dan da bi iz stečajne mase Uljanika d.d. zajednički otkupile 2,06 posto poslovnog udjela, te tako ušle u vlasničku strukturu Uljanik Brodogradnje 1856.

Redakciji Glasa Istre potvrdio je to Direktor Motortecha Livio Bolković koji je kazao kako je zajednički interes sve tri tvrtke uspjeh projekta ponovnog pokretanja brodogradnje u pulskoj luci, te da su se na ulazak u vlasničku strukturu odlučili kako bi mogli biti informirani o razvoju tog projekta, te sudjelovati u procesu donošenja odluka.

– Sve tri tvrtke bave se proizvodnjom brodskih uređaja i opreme i imamo uspješnu suradnju s cijelim nizom brodogradilišta u zemlji i inozemstvu. Naravno da nam je u tom kontekstu svima od velikog interesa uspjeh pokretanja brodogradnje na Uljanikovim navozima koji bi i nama otvorio vrata ugovaranja novih poslova – kazao je Livio Bolković, direktor Motortecha za Glas Istre

Proizvodna sredstva, oprema…

Motortech Consulting vodeći je proizvođač dizel-električnih agregata u Hrvatskoj, dok su tvrtke Trgometal iz Žminja i Plazma tehnika iz Galižane sredinom svibnja zajednički kupile proizvodna sredstva, osobna i radna vozila te zalihe proizvodne opreme koje se nalaze u proizvodnim halama Uljanik Strojogradnje Diesel na području Arsenala.

– Plazma tehnika i Trgometal su se na tom projektu udružili i osnovali tvrtku Metal Marine. Ta njihova zajednička tvrtka i mi sklopili smo dogovor i složili zajednicu ponuđača, javili se na objavljeni oglas za prodaju poslovnog udjela koji je objavio Uljanik d.d. u stečaju, te na koncu i zajedno otkupili taj udjel i postali suvlasnici Uljanik Brodogradnje 1856. Sve tri tvrtke bave se proizvodnjom brodskih uređaja i opreme i imamo uspješnu suradnju s cijelim nizom brodogradilišta u zemlji i inozemstvu. Naravno da nam je u tom kontekstu svima od velikog interesa uspjeh pokretanja brodogradnje na Uljanikovim navozima koji bi i nama otvorio vrata ugovaranja novih poslova. Stoga smo otkupili ove udjele i postali suvlasnici Brodogradnje 1856 kako bismo bili involvirani u taj proces, kako bi znali što i kako se radi, te mogli sudjelovati u radu skupštine i davati prijedloge – kazao je Bolković.

Ideja je da oko iste platforme okupi još zainteresiranih domaćih proizvođača brodske opreme. To je projekt, kazao je, na kojem će sigurno ozbiljno raditi u narednom razdoblju.

Milan Pavlović