Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan impuls za turizam

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan je impuls i za turizam. Osnažit će interes za našom ponudom i dodatno olakšati dolazak na Jadran. Evo što kažu splitski hotelijeri i turistički djelatnici.

Nakon zelenog svjetla iz Bruxellesa, turistički sektor vjeruje da bi zbog jednostavnijeg prelaska granica, zajedničke valute i jačanja percepcije sigurnosti u Hrvatsku mogli doći i oni koji do sada nisu birali Jadran za svoj odmor. Split koji je ove godine ostvario 3 milijuna noćenja već puca po šavovima, a ni građanima pred najezdom gostiju više nije svejedno, javlja HRT.

- Imperativ nam nisu brojke. Imperativ nam je zadovoljstvo kako domaćina tako i naših gostiju. Ovo je poziv svim turističkim djelatnicima da iskoriste svoja znanja i iskustva kako bi razvijali odgovorni i održivi turizam i sačuvali destinaciju za buduća vremena - rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.

Za samu špicu sezone neki su hoteli dignuli cijene i do 30 posto, no prodaja ide odlično. Uvođenje eura ne bi smjelo donijeti nova poskupljenja.

- Cijene smo formirali s obzirom da unaprijed radimo prodaju. One su plasirane prema našim partnerima i cjenici su otvoreni za prodaju. Do sada prodaja ide jako dobro i nadamo se da će tako i ostati, rekla je Ivana Klarić, direktorica hotela u Splitu.

D.G.