Ukrao „koću“ za ribolov pa završio u pritvoru – Šteta veća od 300 tisuća kuna

RIJEKA – Riječka policija dovršila je kriminalističku istragu nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg terete za krađu, ni manje ni više, već koće.

Policija tvrdi da je dotični muškarac, između 26. i 28. lipnja, na riječkom lukobranu, s namjerom ostvarenja protupravne imovinske koristi, otuđio i otplovio s ribarskim brodom, tzv. „koćom”,  marke „Calafuria“ u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Ukradenu koću pronašla je pomorska policija u blizini mjesta Beli na otoku Cresu. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje, a brod je dotegljen u luku Malinska na otoku Krku gdje će biti vraćen vlasniku.

Istraživanjem je također utvrđeno kako je 38-godišnjak s broda bacio deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajačica. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela krađe, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

K.B.