Ukrajinska pravobraniteljica: “Nema podataka o potrazi, zahtijevam da nastavite tragati!”

Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade Bourbon Rhode izgubljenim tijekom potonuća u Atlantskom oceanu tri tjedna. To je izvijestila ukrajinska pravobraniteljica Lyudmyla Denisova na svojoj Facebook stranici.

“Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade broda Bourbon Rhode, koji se potopio 26. rujna 2019. u Atlantskom oceanu, prije tri tjedna. Trenutno ne postoje aktualni podaci i informacije o rezultatima potrage za šest državljana Ukrajine: Andrije Izmailsky, Aleksander Koršikov, Vjačeslav Kovalčuk, Jevgen Melgunov, Oleg Kravets i Dmytro Kozyrev. Vrijeme istječe, a rođaci nestalih građana Ukrajine ostaju bez ikakvih podataka o njihovoj sudbini “, napisala je Lyudmyla Denisova.

Apelirala je i na upravu Pomorskog centra za spašavanje i koordinaciju Fort-de-Francea, koji koordinira operacijom potrage i spašavanja radi pružanja podataka o statusu traganja za nestalih šest Ukrajinaca i njihovim hrvatskim kapetanom, Dinom Miškićem.

“Zahtijevam da nastavim potragu za ukrajinskim građanima, jer su život i zdravlje ljudi najveće vrijednosti!”, naglasila je ukrajinska pravobraniteljica.

D.G.