Uklonjeno više od 10 kubika otpada nagomilanog na dnu plaže Portina u Pločama

PLOČE – Podmorje duž plaže Portina u naselju Baćina u Pločama očišćeno je zahvaljujući novoj akciji u sklopu društveno odgovornog projekta „Korak bliže prirodi“ maloprodajnog lanca Studenac.

Članovi ekološko-roniteljskog kluba Periska iz Ploča, glavni partneri akcije, i zaposlenici Studenca izronili su sredinom rujna više od 10 kubika otpada s morskog dna u čišćenju podmorja. U odličnoj, ujedno i sportskoj, atmosferi svi uključeni dali su važan doprinos u očuvanju prirodnih dobara.

Održana ekoakcija dio je projekta Korak bliže prirodi, a zahvaljujući njezinu trećem izdanju iz mora su uklonjene mnogobrojne staklene i plastične boce, automobilske gume, plastične vrećice i razne vrste drugog otpada. Ekoakciju u Pločama podržali su svojim prisustvom i Mišo Krstičević, gradonačelnik Grada Ploča te Maja Erak, direktorica Turističke zajednice Grada Ploča.

Prev 1of11 Next

Projekt Korak bliže prirodi Studenac je pokrenuo 2020. s ciljem da sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode. U prethodnim akcijama očišćeno je podmorje uz splitsku plažu Žnjan kao i podmorje duž rive u Biogradu na Moru. Upravo sa željom da stanovnicima i posjetiteljima jadranske obale vrate iskonski plavi Jadran, vodstvo Studenca i njegovi zaposlenici odlučni su i u nastavku provedbe projekta te mu se rado odazivaju.

Više o projektu doznajte i na službenoj stranici društveno odgovornog poslovanja Studenca.

Sponzorirani sadržaj