UKLJUČEN METEOALARM Ne plove katamaranske i brodske linije

Nakon posebnog upozorenja na vremenske uvjete diljem Jadrana, jutros doista i prvi problemi u pomorskom prometu. Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su crveno i narančasto upozorenje zbog opasnih vremenskih uvjeta diljem obale.

Mjestimični udari sjeverozapadnog vjetra, pod Velebitom bure, još u početku na jugu Jadrana južnog i jugozapadnog vjetra 35-45 čvorova. Prema kraju dana i u noći udari bure i sjevernog vjetra u jačanju na 35-60 čvorova, ponegdje i do 80 čvorova . Mjestimice nevere, osobito ujutro te ponovno potkraj dana i u noći. Prema kraju dana i u noći more ponegdje 5, stoji u upozorenju za pomorce i nautičare.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

  • katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Zadar-Premuda-Silba-Olib;
  • brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak i Zadar-Preko.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Zbog vjetra na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sv. Rok vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h, izvještava Hrvatski autoklub.

Više o vremenu danas pročitajte niže:

Posebno upozorenje DHMZ-a za sutra: Olujni vjetar, grmljavina, tuča...
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 27. ožujka 2023. crveno i narančasto upozorenje zbog opasnih vremenskih uvjeta diljem obale. U noći i ujutro mjestimični udari juga zatim jugozapadnog vjetra prvo na sjevernom Jadranu, pod Velebitom samo kratkotrajno bure 35-40 čv…

D.G.