Neobično "ukazanje" u Istri na hodočasničkom brdu zabilježile i kamere

RABAC - Neobična pojava dogodila se jutros oko 10 sati u mjestu Skitača, koje se nalazi na jugozapadu Istre. Sve je snimila i kamera Istrameta, koja je instalirana kako bi zabilježila meteorološke panorame u smjeru Rapca.

U prednjem kadru je betonski križ, oko kojeg se odigralo doista nešto neuobičajeno. Najprije je kadar bio zamućen, a zatim je kamera zabilježila nekoliko zanimljivih prizora u kojem je izgledalo kao da se lik raširenih ruku spušta prema križu, dok se u pozadini ukazala čak i duga, javlja Istramet.

Mjesto gdje završava hodočasnički križni put

Inače, na Skitači se svake godine održava križni put koji završava upravo na vrhu brda gdje se i nalazi kamera koja među ostalim snima posljednji, betonski križ kojega su mještani Skitače postavili za svoj blagdan Križevo (3. svibnja).

Ipak, meteorolozi Istrameta pojašnjavaju da se radi o kombinaciji loma sunčeve svjetlosti i kapljica kiše na kameri uz isparavanje vode s betonskog križa. Pojava je 15-ak minuta stvarala dojmljive prizore.

Tko zna, da smo u nekim starim vremenima možda bi ovo protumačili i na neke druge načine, a ne kao običnu fizikalnu pojavu.

I.B.