Uhićen razbojnik koji je na Murteru provalio u kuću starije žene i prijetio joj pištoljem

ŠIBENIK - Uhićen je razbojnik koji je prije nešto više od mjesec dana na Murteru čekićem provalio u kuću 73-godišnjakinje i uz prijetnju replike pištolja opljačkao ju za ukupno 132 eura.

Šibensko-kninska policija priopćila je u petak o dovršenoj kriminalističkoj istrazi nad 34-godišnjakom osumnjičenim da je u noći 2. prosinca počinio razbojništvo u mjestu Jezera na Murteru.

Čekićem je provalio u obiteljsku kuću 73-godišnjakinje te joj replikom pištolja zaprijetio i zatražio da mu preda novac. S obzirom da je bio ustrajan u svom naumu, ona mu je predala 132 eura. Potom je uspjela pobjeći iz kuće dok se razbojnik nije udaljio.

Temeljem sudskog naloga, tijekom istrage su pretraženi prebivalište i osobni automobil osumnjičenog. Pronađena je odjeća u koju je bio odjeven kada je pljačkao, te replika pištolja i čekić.

Uz kaznenu prijavu šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Lopov provalio u vikendicu na otočiću kod Murtera
U razdoblju od 15. do 31. listopada na otočiću nedaleko Murtera nepoznati počinitelj ili više njih provalili su u vikend kuću 59-godišnjaka. Lopovi su pritom ukrali različit alat vrijednosti nekoliko tisuća kuna, izvijestila je šibenska policija. Protiv nepoznatih počinitelja će biti podn…