Uhićen je monstrum koji je u Stobreču mučio gotovo 70 pasa i dva vuka!

Kada bi ove tužne njuške mogle govoriti ljudskim jezikom bez sumnje bi rekle puno žalosnih rečenica. Uhićeni ih je monstrum držao u strašnim uvjetima i najvjerojatnije koristio za borbu!

Splitska policija uhitila je i pritvorskom nadzorniku privela 64-godišnjeg muškarca s područja Stobreča kojeg sumnjiče za mučenja pasa i vukova te za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Policija ga tereti zbog ubijanja ili mučenja, a tijekom dana ispitan je u Državnom odvjetništvu i čeka se odluka o eventualnom pritvoru. 

Da stvar bude još bizarnije nije zatočene držao samo pse, već i vukove. Sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti. Psi su bili na kratkom lancu, a vukovi u kavezima.

Prevladavaju psi u tipu snažnih pasmina staford i bul, koje se koriste za borbe. Uočena je i u strašnom stanju ženka kangala koja si grize nogu, bez veterinarske skrbi, a dio pasa jako je uplašen. Prostor u kojemu se nalaze u samom središtu grada ograđen je visokim zidom koji onemogućava prolaznicima pogled na površinu zaraslu u raslinje s improviziranim kućicama.

Foto: Čitatelj

J.T.