Ugovor za koncesiju na gradnju marine i benzinske u sv. Petru nije potpisan ni nakon 6 mjeseci

SVETI PETAR - Skupština Zadarske županije u lipnju je donijela odluku o davanju 20-godišnje koncesije trgovačkom društvu Labora d.o.o. iz Turnja, a ugovor još uvijek nije potpisan za izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom „Sv. Petar".

Ta je točka žurno uvrštena na dnevni red skupštine održane u lipnju.

- Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru, još nije potpisan, budući da je postupak ugovaranja međusobnih odnosa između Općine Sveti Filip i Jakov i odabranog ponuditelja oko sufinanciranja izgradnje pristupnog puta još u tijeku - napisao je u odgovoru na novinarski upit, pročelnik Krešimir Laštro za 057info.

On je svojedobno najavio i kako je ovlaštenik koncesije u obvezi, u roku od 3 mjeseca od dana sklapanja Ugovora o koncesiji, nadoknaditi troškove Općine Sv. Filip i Jakov vezane za izradu dokumentacije za izgradnju marine u ukupnom iznosu od 328.625,00 kn/43.616,03 eura. 

Radi se o Marku Santiniju, vlasniku Labore iz Turnja koja je 21. lipnja ove godine izabrana po natječaju Zadarske županije. On, a iza njega kažu, stoje Oni, trebao bi graditi marinu sa 199 vezova i nasipati more da bi se na njemu izgradila benzinska crpka. 

Ali još je uvijek sporan pristupni put u Sv. Petru. Prema najavi Zorana Pelicarića, načelnika općine Sv. Filip i Jakov, to je trebalo biti riješeno odlukom Općinskog vijeća. Načelnikova najava s kraja listopada očito još nije ugledala svijetlo dana. Pelicarić je za portal057info izjavio kako se radi o tehničkim stvarima koje će se riješiti u kratkom roku, i to po odluci Općinskog vijeća koje o tome mora glasati.

I.B.