Ugašen požar na području Supetra na Braču

BRAČ - Požar na području Supetra ugašen je noćas oko 3 sata, a zbog gašenja privremeno je bila isključena električna energija za područje Postira.

Dojava o požaru na supetarskom području stigla je sinoć oko 23:20 sati, doznaje se u ponedjeljak iz Vatrogasnog središta na Braču.

S obzirom da se dalekovod nalazi na požarnom području, tijekom gašenja privremeno je bila isključena električna energija za općinu Postira.

- Zbog sigurnosti 21 vatrogasca i devet vatrogasnih vozila koji su sudjelovali u gašenju požara, privremeno smo isključili dalekovod kojim se električnom strujom snabdijeva naselje Postira, a i jaka bura je otežavala gašenje vatre - kazao je zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Brač Nikola Martnić.

Požar je ugašen noćas oko 3 sata, a prema procjenama izgorjelo je oko 1,5 hektara mlade borove šume.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Brački vatrogasci - heroji zlatnog srca
BRAČ - Brački vatrogasci osvojili su priznanje ‘Ponos Hrvatske’. O prometnoj nesreći koja se u ljeto dogodila na Braču te velikom prijateljstvu koje je potom nastalo, pročitajte u nastavku. Prošloga ljeta na Braču se dogodila prometna nesreća - s ceste je sletjelo vozilo s turistima. - Kad smo doš…