Udruga "Splitski potrošač" obustavlja aktivnosti: "Nemamo novaca"!

SPLIT - U prilično dramatičnoj objavi ova Udruga za zaštitu prava potrošača javnost je obavijestila kako obustavlja organizirane aktivnosti savjetovanja potrošača - do daljnjega!

- Naša udruga će u međuvremenu usluge savjetovanja moći pružati prioritetno svojim članovima.Svima ostalima, koji nam se svakodnevno obraćate u velikom broju, nastojat ćemo pomoći u skladu s trenutno raspoloživim kapacitetima - navode iz Udruge na svom Facebook profilu.

Do obustave rada došlo je kažu zbog trenutno nedostatnog financiranja rada udruge od strane Jedinica lokalne samouprave.

U “Splitskom potrošaču” ističu kako je zakonska obveza Jedinica lokalne samouprave (JLS) da na svom području organiziraju (između ostalog i) savjetovanje potrošača, a sve sukladno članku 133. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22, 59/23), kao i člancima 19. i 19.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

- Koliko nam je poznato, ovu zakonsku obvezu, osim periodički Grada Splita i od 2022. godine Grada Omiša, ne ispunjava ni jedna Jedinica lokalne samouprave u čitavoj Dalmaciji”- nastavljaju na Facebooku iz "Splitskog potrošača".

Izuzetak su građani Omiša, koji se Udruzi i dalje mogu obratiti drugom srijedom u svakom mjesecu od 10.00 do 12.00 h u Gradskoj sportskoj dvorani Ribnjak, Četvrt Omiške bojne bb, 1. kat, zahvaljujući tekućoj financijskoj potpori Grada Omiša.

J.T.