Udruga iz Povljane na Pagu veliki je motivator otočkim ženama za bavljenje sportom i plesom

POVLJANA - Udruga Kissa s otoka Paga organizator je i idejni začetnik brojnih sportskih i plesnih događanja kao što su Pag Summer Outdoor, Kids Run, Say Cheese And Run, Run And taste Island Pag, Fall For Dance Zadar, Travanj-Bura na otoku Pagu te brojnih drugih.

Međutim, vrijeme korone na otoku bilo je iznimno teško te je smanjeni broj članova rezultirao nekim novim sadržajima i idejama te smanjenim tempom rada. Upravo tim novim sadržajima okrenuli su se u Povljani, malom mjestu na otoku Pagu i organizirali vježbanje za treću dob, jedini takav program na otoku.

Odaziv je sve veći, ali ono što je zbilja zanimljivo je osluškivati i prepoznati ideje i mogućnosti koje se otvaraju

Protekle tri godine popriličan broj ljudi doselio je u Povljanu iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, Austrije i Njemačke. Upravo je to rezultiralo idejom da se ponudi sadržaj za zimske mjesece. Krenuli su s vježbanjem, a u planu su i novi sadržaji.

Žene koje vježbaju su pokretači ideja te u proteklih par mjeseci uz iznimnu volju i trud pokazuju izvrsne rezultate na treninzima koji su ujedno i prekrasna druženja puna smijeha i pozitivne energije.

Većina članica je iz Zagreba, ali neke od njih su i pokretačice i motivatorice iz Povljane.

Tim za vježbanje, smijeh i veselje

Sandra Škoda ima multiplu sklerozu, ali ne propušta niti jedan trening. Njen komentar je da bolest ne sprječava u vježbanju, nego upravo suprotno – vježbanje itekako pomaže!

Marina Vučkovac aktivna je članica udruge Kissa. Hodanje, teretana i treninzi udruge Kissa njen su tjedni raspored. Dvije godine živi na relaciji Povljana – Njemačka. Njen moto za vježbu je ”Godine su samo broj”.

Branka obožava čitanje, sport i hodanje. Kaže: ”U zdravom tijelu zdrav duh!”.

Jadranka je doselila iz Zagreba doselila u Povljanu 2003. godine. Zagreb je zamijenila morem, slikanjem, mirom i tišinom te našim treninzima pozitive dva puta tjedno.

I ostale su članice velik dio malog pokreta vježbanja, druženja i pozitivne energije, a Općini Povljana zahvaljuju na podršci i odličnoj suradnji.

Povljanke Kissice poručuju: ”Budite aktivni!”.

I.B.