Učenje kroz zabavu i smijeh tijekom edukativne akcije za najmlađe "Jutro u Pomorskom muzeju Split"

SPLIT - "Jutro u Pomorskom muzeju Split" naziv je manifestacije održane jutros u splitskom Hrvatskom pomorskom muzeju koja je obuhvatila nekoliko zanimljivih događaja prilagođenih interesima polaznika splitskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, a koju su organizirali Upravni odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatski pomorski muzej Split.

Interes za povijest, pomorstvo, brodove i morski život među djecom uzrasta od šest do deset godina bio je očekivano visok i, sudeći prema reakcijama, djeca su bila oduševljena edukativnim i zabavnim aktivnostima.

U sklopu projekta "Pomorsko je dobro" Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, najmlađi Splićani najprije su se zabavili na edukativnoj radionici "Ribolovka". Potom su virtualni morski i podmorski svijet osmotrili posebnim 3D VR naočalama te putem tuchscreena - multimedijskog interaktivnog kioska, instaliranog u Hrvatskom pomorskom muzeju Split, također u sklopu projekta "Pomorsko je dobro" te muzejskog projekta "Nove tehnologije u turizmu".

Najviše smijeha i radosti ipak je izazvao je facepainting na kraju tijekom kojega su malim polaznicima edukativnih radionica oslikavana lica morskim motivima s ekološkim bojama.

I.B.