Učenici splitske škole igraju se pokraj mrtve lisice i baš nikog nije briga!

SPLIT - Lisica se danima motala oko škole, bila je bolesna, ravnateljica je pokušavala kontaktirati nadležne sanitarne i veterinarske službe kako bi zaštitila djecu, no nitko joj se nije javljao.

A djecu i dalje baš nitko ne štiti jer leš lisice i dalje stoji ispred škole, a oko njega se kupe rojevi muha. Potencijalna zaraza svega metar od radoznale djece koja trčkaraju školskim dvorištem.  A donedavno je kraj njih bila ista ta lisica samo živa, možda potencijalno i bijesna, no nitko nije prstom maknuo. Nitko, osim spomenute ravnateljice.

- U cilju zaštite djece zvala sam sve inspekcije od sanitarne, veterinarske i ne znam koje sve ne da nam priskoče u pomoć, jer je lisica konstantno viđana u blizini naše ustanove, ali nitko se ne javlja na telefone. Definitivno se radilo u bolesnoj životinji jer je njena pojava i stanje u kojem se nalazila, upućivala da se najvjerojatnije radi o bolesnoj jedinki. Jutrošnji pronalazak definitivno ide u prilog našoj konstataciji, izjavila je za Slobodnu Dalmaciju ravnateljica žrnovačke osnovne škole Matija Šitum.

I tko je odgovoran za ne poduzimanje apsolutno ničega kako bi se zaštitilo zdravlje djece? Očito Grad Split. Strašno.

J.T.