U Zemuniku započeo teoretski dio letačke obuke učenika letača HRZ-a

Teoretski dio temeljne letačke obuke 30. naraštaja učenika-letača HRZ-a na avionu Pilatus PC 9M održava se u Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” u Zemuniku.

U Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku 26. veljače 2024. godine započeo je teorijski dio temeljne letačke obuke 30. naraštaja učenika letača Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na avionu Pilatus PC 9M.

Nakon što u Središtu za obuku HRZ-a usvoje temeljna tehnička znanja o avionu Pilatusa PC9M, što je ujedno i preduvjet za sjedanje u pilotsku kabinu, učenici letači će nastaviti obuku u 392. eskadrili aviona 93. krila HRZ-a i to primijenjenom teorijom, nakon čega će započeti s letenjem.

Polaznike 30. naraštaja pozdravio je i poželio im dobrodošlicu zapovjednik Središta za obuku HRZ-a brigadir Željko Harapin i djelatnici Pilotske škole SzO-a.

Brigadir Harapin pozvao je učenike letače da rade kao tim te naglasio kako ih očekuje zahtjevna obuka, ali je ujedno i izrazio uvjerenje da će istu uspješno završiti.

- Vi ste tim i trebate pomagati jedni drugima, dijeliti znanja i iskustva posebno kada je riječ o letenju - kazao je zapovjednik SzO-a te zaključno istaknuo kako će im tijekom obuke cijelo vrijeme na raspolaganju biti djelatnici Pilotske škole, ali i svi ostali pripadnici Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

A.N.