U Zemuniku održan pripremni sastanak za protupožarnu sezonu 2023.

Sastanak na temu pripreme i spremnosti za protupožarnu sezonu 2023. održan je u srijedu 7. lipnja 2023. godine u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem.

Radnom sastanku nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, brigadir Robert Suntešić iz Zapovjedno operativnog središta, zapovjednik protupožarne eskadrile pukovnik Darko Kučej, zapovjednici vatrogasnih zajednica priobalnih županija i predstavnici Oružanih snaga RH.

Zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov kazao je kako su ovakvi sastanci kroz godinu iznjedrili izuzetnu uspješnost u svladavanju izazova koje nam svima skupa donose požari tijekom ljetnih mjeseci. Tom prilikom brigadir Ražov je rekao: “I ove godine smo spremni za nove izazove kojih će zasigurno biti. Pripadnici HRZ-a i tehnika su uvijek na raspolaganju za pomoć.”

Sinergija sastavnica protupožarnih snaga ima za cilj smanjiti nastajanje štete koju uzrokuju požari svake godine. Upravo suradnja Oružanih snaga RH i Hrvatske vatrogasne zajednice pokazala se kao primjer uspješnog planiranja s ciljem zaštite kako stanovništva tako i imovine u sezoni požara.

I.B.