U Zemuniku obilježena obljetnica SzO HRZ-a “Rudolf Perešin”

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u srijedu, 25. listopada 2023. godine, obilježena je 31. godišnjica ustrojavanja Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”

Na svečanosti su bili djelatnici i zapovjednik SzO-a brigadir Željko Harapin, načelnik Ureda zapovjednika HRZ-a brigadir Ivan Krulić, prvi dočasnik HRZ-a časnički namjesnik Robert Tramišak, te zapovjednici i predstavnici postrojbi koje su smještene u vojarni u Zemuniku.

Zapovjednik Središta za obuku HRZ-a brigadir Željko Harapin u prigodnom se govoru prisjetio i oživio sjećanja na našeg heroja, pilota, domoljuba Rudolfa Perešina. Zahvalio se i svima koji su dali svoj doprinos u stvaranju i razvoju Središta.

“Moramo funkcionirati kao tim i na tome ću inzistirati”, istaknuo je brigadir Harapin te pozvao sve djelatnike SzO-a da nastave profesionalno, predano i uspješno obavljati sve zadaće koje im se dodijele. Program je završio uručenjem pohvala i nagrada djelatnicima SzO-a.

U sklopu obilježavanja 31. godišnjice SzO-a odana je i počast Rudolfu Perešinu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred njegovog spomenika, a održana je i sveta misa koju je predvodio vojni kapelan Ivo Topalović.

I.B.