U Velom Ižu mladi su umjetnici stvorili mape za kvalitetno provođenje vremena mladih!

Na ovom otoku zadarskog arhipelaga od 3. do 8. travnja 2024. godine edukacija se održala u Društveno kulturnom centru „Školj“ - i to ne bilo kakva edukacija!

Tijekom edukacije mladi umjetnici, grafički dizajneri, ilustratori i mladi voditelji su zajedno s osobama koje rade s mladima, edukatorima i socijalnim radnicima detektirali mjesta na kojima mlade osobe mogu provoditi svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način i izradili prototipe umjetničkih karti Zadra, Antwerpa, Valladolida i Kuldige.

Tijekom edukacije iznijeli su ideje za kreiranje online platforme koja će se baviti tematikom kvalitetnog provođenja slobodnog vreman mladih, a mladi iz Zadra su odlučili kreirati umjetničke karte Grada Zadra, Zadarske županije i Republike Hrvatske, u kojima će istaknuti prostore i organizacije u kojima mladi mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

Lokalne aktivnosti su planirane za provedbu u svibnju i lipnju 2024. godine tijekom kojih će mladi detektirati prostore i organizacije koje nude prilike za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih i izraditi umjetničke karte.

Ako se želite pridružiti grupi mladih kreativaca i entuzijasta koji doprinose razvoju lokalne zajednice i pomažu mladima kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, iz udruge Prizma pozivaju da se javite emailom na margareta@udrugaprizma.hr ili na info@udrugaprizma.hr i saznate sve detalje.

J.T.