U Veloj Luci starta projekt "Zaželi" - Program zapošljavanja žena

VELA LUKA - Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić obavijestila je svoje sugrađane da je Veloj Luci odobren nam projekt “Zaželi - program zapošljavanja žena” koji je prijavljen u svibnju ove godine pod nazivom “POMAŽEMO ZAJEDNO”.

Nositelj projekta je Općina Vela Luka a partneri su Grad Korčula, Općine Blato, Lumbarda i Smokvica, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Korčula.

Vrijednost projekta je 889.920,00 kn što je ujedno i maksimalni iznos prihvatljivih troškova.

Ovim projektom bit će zaposleno osamnaest žena na otoku koje će pružati potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama, na 6 mjeseci, uz isporuku najmanje 6 paketa kućanskih i osnovnih potrepština.

- Posebnu zahvalu upućujemo LAG 5 koji su nam, zajedno s višom stručnom suradnicom za nacionalne i EU fondove, pomogli u prijavi našeg projektnog prijedloga koji je u konačnici ocijenjen s 99 od mogućih 110 bodova.
Nastavak je to i dobre otočne suradnje među jedinicama lokalne samouprave s ciljem da zajednički jačamo socijalne usluge na cijelom otoku te osnažujemo i unaprjeđujemo radni potencijal teže zapošljivih žena - istaknula je načelnica Gugić.

I.G.