U Veloj luci održano prvo ekipno državno natjecanje klubova u kategorijama seniori brodica

U subotu, 21.05.2022. je održano Ekipno državno natjecanje klubova u kategorijama seniori brodica gdje se natjecalo 13 ekipa i u-21 brodica gdje se natjecalo 7 ekipa. Organizator natjecanja je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, a domaćini su bili DSRR “Zubatac” iz Vele Luke i ŠRU “Pagar” iz Blata.

Ovo je nova disciplina natjecanja u Hrvatskoj, te se ove godine održava po prvi put. U brodici se nalaze barkarijol i tri natjecatelja iz istog kluba. Natjecanje je započelo u 8 sati, te trajalo do 13 sati. Odlično vrijeme, sunčan dan i bonaca na moru je cijelo jutro pratila naše ribolovce.

Foto: Anđela Šćepanović

U marini Korkyra je vagan ulov, gdje su proglašeni i pobjednici. Prije samog proglašenja glavni sudac Mario Šljuka je pohvalio svih i istaknuo da je ovo bilo hvale vrijedno natjecanje. Predsjednik Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Đuro Marinović se također obratio svim prisutnima, te kao i na otvaranju dan prije nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo što se nalazi u njegovoj Veloj Luci i što je upravo Vela Luka domaćin ovako velikog natjecanja koje se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Načelnica Općine Vela Luka se rado odazvala na poziv da upravo ona dodjeli pehare i medalje pobjednicima, a prije same dodjele je čestitala svima.

Foto: Anđela Šćepanović

Pobjednici u kategoriji seniori brodica:

  1. PIRKA TRIBUNJ – Alen Lakatoš, Ivan Markoč, Marin Perkov Stipičin
  2. MEDUZA ROVINJ – David Pinezić, Marijan Klaričić, Alen Bilić
  3. ZUBATAC ZADAR A – Nino Jukić, Ivan Galzina, David Bajlo
Foto: Anđela Šćepanović

Dok je pehar za najteži primjerak pripao klubu GOF iz Rogoznice – 337g.

Pobjednici u kategoriji U-21 brodica:

  1. KANTRIDA RIJEKA – Luka Hajdaraj, Antonijo Gršković, Teo Hajdaraj
  2. GOF ROGOZNICA – Luka Karabatić, Nikola Goleš, Dario Karabatić
  3. ZUBATAC ZADAR B – Antonio Franić, Dominik Ferjančić, Enzo Kotlar
Foto: Anđela Šćepanović

A pehar za najteži primjerak dobio je klub IČIĆI iz Ičića – 410g.

Gospodin Đuro Marinović je dodjelio plakete klubovima domaćinima i zahvalnicu sudcu Mariu Šljuki, a nakon toga je sljedilo druženje u ručak u restoranu Luky.

Foto: Toni Šćepanović

DSRR “Zubatac” i ŠRU “Pagar” su pokazali odličnu suradnju i to ne po prvi puta. Ova dva kluba su i prije odlučno surađivala, a nakon organizacije ovog uspješnog natjecanja imaju nove planove za budućnost.

Galerije fotografija s natjecanja pogledajte OVDJE i OVDJE.

Anđela Šćepanović