FOTO U Veloj Luci održano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu - Seniori lov štapom iz brodice

VELA LUKA - Proteklog vikenda u Veloj Luci održano je Državno prvenstvo u sportskom ribolovu - Seniori lov štapom iz brodice. Organizator ovog prvenstva je Savez za sportski ribolov na moru, a domaćin DSRR Zubatac iz Vele Luke.

Prvenstvo je otvoreno u petak u 18:30 u konobi Stari ribar, a bili su prisutni natjecatelji, barkarijoli, domaćin i organizatori. Sve prisutne je pozdravio predsjednik DSRR Zubaca Nikola Žuvela, nakon čega je riječ prepustio Đuri Marinoviću, predsjedniku Saveza.

Đuro Marinović je još jednom istaknuo svoje luško podrijetlo i ljubav prema Veloj Luci. Prisjetimo se prije godinu dana u Veloj Luci je održano Ekipno državno prvenstvo u udičarenju, koje se tada po prvi put kao takvo organiziralo u Hrvatskoj gdje je također prisustvovao Đuro Marinović.

Na Državnom prvenstvu u sportskom ribolovu - Seniori lov štapom iz brodice prvo mjesto je osvojio Ivan Galzina iz "Zubatac" Zadar sa ulovom prvi dan 4257 grama, a drugi dan 2415  grama, drugo mjesto je osvojio Darko Dvornik iz kluba "Spinut" Split sa ulovom prvi dan 2212 gram, a drugi dan 2121 gram dok je treće mjesto pripalo Dilanu Mileta iz "Galeb" Raša koji je prvi dan ulovio 2070 grama, a drugi dan 2105 grama.U kategorijama parova, prva tri mjesta su zauzeli parovi iz kluba "Zubatac" Zadar,  a najbolji ulovljeni primjerak je imao Darko Dvornik iz "Spinut" Split s ribom koja je težila 853 grama.

Anđela Šćepanović