U Velebitskom kanalu planiraju uzgajati kalifornijske pastrve – Građane pozivaju da se uključe u javnu raspravu

Pozivaju se građani Ličko-senjske županije da se uključe u javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš uzgajališta kalifornijske pastrve na četiri lokacije u Velebitskom kanalu.

Studija utjecaja na okoliš provodi se za četiri lokacije u Velebitskom kanalu – u Uvalama Trsina i Tvrduša, zatim u Uvalama Bilančevica i Bočarije Vele, u ponudi su i Uvale Velika i Mala Črnika te Uvale Marasovka i Pećci.

Javna rasprava održat će se od 13. srpnja do 11. kolovoza u Gradu Senju i Općini Karlobag, a uvid u Studiju utjecaja na okoliš moći će se dobiti na internet stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ili osobno u sjedištu senjske gradske uprave i Općine Karlobag u vremenu od 8 do 14 sati.

Predviđeno je i javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš koja će se održati 27. srpnja u općinskoj vijećnici Općine Karlobag s početkom u 9 sati, te isti dan u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju 13 sati.

Više informacija o javnoj raspravi te o samom projektu možete pronaći na službenoj internet stranici Grada Senja te na ovoj poveznici.

K.B.