U Zadru 79-ogodišnjak na 'zebri' srušio i teško ozlijedio dvije godine starijeg pješaka

ZADAR - Jučer je teže ozlijeđen 81-godišnji pješak kada je na pješačkom prijelazu na njega naletio 79-ogodišnjak koji je upravljao automobilom francuskih registarskih oznaka.

Zadarska policija podsjeća sve sudionike u prometu kako su dužni pridržavati se prometnih propisa, uz izvješće da se jučer, 23. siječnja oko 10:20 sati, 79-ogodišnjak Volkswagenom francuskih registracija nije pješačkom prijelazu približivao brzinom koja bi mu omogućila da se pravovremeno zaustavi.

Pritom je autom udario u 81-godišnjaka koji je cestu prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je zbog težih ozljeda zadržan na liječenju.

Protiv 79-godišnjeg vozača se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz smjera Vodnjana prema Puli jurio autocestom nevjerojatnih 245 km/h
Na području Policijske uprave istarske proteklog vikenda je evidentirano pet prometnih nesreća, od čega dvije s lakše ozlijeđenim osobama te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Kontrolirano je ukupno 495 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 20 vozača i sedam vozila a utvrđeno je čak 256…