U tinjanskoj Hiži istarskog pršuta otvoren degustacijski dio i shop s delicijama

TINJAN - Tinjan je kao 'općina pršuta' dobila dodatnu vrijednost i posjetiteljima će tijekom cijele godine na raspolaganju biti vrhunske, domaće delicije po kojima ovaj kraj gradi svoju prepoznatljivost.

Hiža istarskog pršuta u Tinjanu odnedavno na raspolaganju za posjetitelje ima degustacijski i prodajni dio koji je svečano otvoren 13. svibnja 2023. godine. Na ovaj način Tinjan je kao 'općina pršuta' dobila dodatnu vrijednost - posjetiteljima će tijekom cijele godine na raspolaganju biti vrhunske, domaće delicije po kojima ovaj kraj gradi svoju prepoznatljivost.

Degustacijski dio Hiže istarskog pršuta u ponudi ima više varijanti suhomesnatih plata, s naglaskom na istarski pršut. Uz njega se u platama nude i istarske kobasice, kobasice s tartufima, kosnice, vratina, panceta i ombolo.

Osim mesnih delicija, u ponudi su i tvrdi i svježi kravlji sirevi, sir s tartufima, skuta i salate. Iako je naglasak stavljen na mesne delicije, vodilo se računa i o ljudima koji ne konzumiraju meso, pa kako bi i oni mogli doživjeti kvalitetu ovdašnjih domaćih proizvoda, za njih je osmišljena vegetarijanska plata koja se sastoji upravo od navedenih vrsta sireva, skute, maslinovog ulja i maslina.

Osim što gosti mogu za stolom uživati vrhunskim platama, vinima lokalnih i nagrađivanih vinara, rakijama, craft pivima, sokovima, kavi i drugim pićima, u sklopu trgovine mogu kupiti i sa sobom ponijeti ručno rezani pršut te vakuumirane komade pršuta, ombola, kobasica, kosnica, pancete, sira…

Također, u trgovini se promoviraju i nude proizvodi i drugih lokalnih OPG-ova, poput meda, maslinovog ulja, ulja od konoplje, tartufa i ostalih tradicionalnih istarskih proizvoda, prenosi Agroistra.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.