U tijeku je rekonstrukcija rovinjskog Ekomuzeja “Kuća o batani”

ROVINJ – U tijeku su radovi na uređenju i rekonstrukciji Ekomuzeja «Kuća o batani». Građevinski radovi na obnovi zgrade započeti su još u studenom 2019., a do danas je dovršeno postavljanje novih elektro-instalacija, instalacija za multimediju, izolacije, knaufa i vodovodne instalacije.

Sam je projekt vrijedan oko 2 milijuna kuna, a od navedenog iznosa kroz projekt «Culturecovery interreg centraleurope» financiran je dio opreme i dio multimedijalnih rješenja, dok se kroz projekt “Arca Adriatica interreg Italy–Croatia” financira grafički dizajn i dio multimedije.

Obnova je djelomično sufinancirana i sredstvima Ministarstva kulture i kreditom kojim će se pokriti između ostalog i troškovi uređenja Interpretacijskog centra i novog spacia u ulici Arno Longo za koji su projekt i ishodovanje potrebnih dozvola u fazi dovršenja te bi stoga uskoro trebali započeti i radovi.

Ekomuzej “Kuća o batani” trebao bi svoja vrata ponovo otvoriti za posjetitelje krajem lipnja, a novi postav će priču o batani i Rovinju-Rovigno ispričati na moderan i inspirativan način, pomičući vlastite granice i otvarajući nove horizonte.

I.B.