U tijeku je rekonstrukcija prometnih površina i kolosijeka na području terminala Podbok u Bakru

BAKAR/RIJEKA – U tijeku su radovi na rekonstrukciji prometnih površina i željezničkih kolosijeka na području terminala za rasute terete Podbok u Bakru.

Od predviđene rekonstrukcije pet kolosijeka u skladu s europskim infrastrukturnim tehničkim parametrima, završeni su radovi na drugom i trećem, u duljini od 500 metara, a uz kolosijeke je izveden i betonski kolnik.

Foto: Luka Rijeka

Radovi se odvijaju i na ugradnji prve dvije od ukupno pet skretnica. Počela je i izgradnja prvog od dva kolosijeka na operativnoj obali. Paralelno s ovim radovima, kontinuirano se provodi rekonstrukcija električnih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija.

Modernizacija infrastrukture u okviru projekta „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasuti teret u Bakru” zajednički je projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost radova iznosi 48 milijuna kuna bez PDV-a, koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) u udjelu od 85%. Izvođač radova je zajednica ponuditelja GP Krk d.d., Colas Rail S.A.S. i Colas Rail Hrvatska d.o.o. izvještava Luka Rijeka.

Foto: Luka Rijeka

Radovi bi trebali završiti do 31. srpnja 2021. godine.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

BAKAR Radovi na rekonstrukciji prometnih površina i kolosijeka na području Terminala za rasute terete