U tijeku je dvanaesto izdanje Festivala filma djece i mladih Mediterana (DUFF)

Dvanaesto izdanje Festivala filma djece i mladih Mediterana (DUFF) svečano je otvoreno u četvrtak navečer u dubrovačkom kinu Sloboda, a u natjecateljskom programu naći će se 59 filmova.

Direktorica festivala Đive Galov iz Kinematografa Dubrovnik izjavila je kako se ovogodišnji festival održava pod sloganom 'More to sea' i posvećen je ekologiji mora.

- Više od 3.000 djece i mladih je uključeno, kao natjecatelji, gledatelji ili sudionici radionica. Imamo sudionike čak i iz Tajvana - rekla je za HRT Galov.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film ove godine na temu ekologije mora.

U natjecateljski program 59 je filmova izabrao selekcijski žiri u sastavu Margareta Đorđić, Paula Petković i Luna Sršen. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri Martina Meštrović, Stefano Cipani i Neven Hitrec.

Program festivala počeo je u ponedjeljak, posebnim i školskim projekcijama. Održat će se i radionice metodike filmske edukacije, snimanja kratkog filma i sinkronizacije animiranog filma te filmski kviz, filmska igra gradom Escape the scenes te večer filmske glazbe.

Organizatori DUFF-a su Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan.

Festival završava u nedjelju, 22. listopada, dodjelom nagrada najboljima.

A.B.