U teškoj prometnoj nesreći na Korčuli smrtno stradao 20-godišnjak

KORČULA - Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, 28. siječnja, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci - Javili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10 sati kada je pušten u promet.

I.G.