U subotu starta 16. Zadarska Koka – Stižu i najtrofejniji hrvatski jedriličari

ZADAR – Popularna zadarska regata u kojoj svi mogu sudjelovati  unatoč izmijenjenim okolnostima, i ove godine nastavlja svoju tradiciju. Zadarska koka, 16. po redu, starta u subotu 24.10.2020 u 11h na gatu zadarske gradske rive.

Prijave za regatu su u petak 23.10.2020 od 17-21h, i kao i svake godine do sada startnina je besplatna za sve sudionike

– Cijela regata će se odvijati ispred gradske rive kako bi se našim sugrađanima omogućilo da prate regatu uživo, od početka do kraja – rekao je Luka Šupe, jedan od organizatora “Zadarske koke” i član JK “Uskok”.

– Start je na gatu Obala Kralja Petra Krešimira IV. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališta – svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom obilasku, jedrilice moraju obavezno proći svega desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna.

Prošle godine smo imali rekordnih 114 brodova na regati, ove godine se nadamo novom rekordu – kaže Šupe.

Foto: regate.com.hr

Regatu ne propuštaju ni najbolji

Na regati će jedriti i naši najtrofejniji hrvatski jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Mihovil, Fantela, Pavle Kostov, Petar Cupač, Enia Ninčević, Michaela de Vitturi, Andjela De Vitturi i dugi

– I ove godine dolaze nam naši prijetelji iz cijele Hrvatske od Osijeka, Zagreba, Samobora, Siska, preko Pule, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika…

-Osnovni cilj regate je promicati kulturu jedrenja i zdravog života u skladu s očuvanjem prirode i mora, također nam je želja potaknuti sve naše sugrađane i ostale iz šire regije da isplove s doslovno svakim brodom koji pluta i može ploviti na jedra, pa će se tako na istoj regati natjecati gajete s latinskim idrom, razni obiteljski krstaši, pa sve do najsuvremenijih maxi krstaša – poziva organizator.

Treba još dodati da će se u petak 23.10. u popodnevnim satima održati natjecanje s jedrilicama modelima u bazenu jedrilicarskog kluba Uskok.

Foto: regate.com.hr

Zbog epidemioloških mjera otkazan zabavni program

– Nažalost, ove godine je zabavni program poslije regate otkazan radi situacije s Corona virusom, te i ovim putem molimo sve sudionike da se pridržavaju propisanih mjera Stožera civilne zaštite – poručuje Luka Šupe.

Jurica Gašpar