U studenom izvrsni turistički rezultati Istre i Dubrovnika

Prema podacima sustava eVisitor tijekom studenog ove godine zabilježeno je više od 188 tisuća dolazaka stranih turista te više od 142 tisuće dolazaka domaćih turista. Broj noćenja stranih turista u studenom je iznosio više od 629 tisuća dok su domaći turisti ostvarili više od 296 tisuća noćenja. Izvrsne rezultate ostvarili su Istra i Dubrovnik.

O očekivanjima od ovog blagdanskog mjeseca i što donosi skori ulazak Hrvatske u šengenski prostor govorili su u emisiji Studio 4 Denis Ivošević, TZ istarske županije i Miro Drašković, TZ grada Dubrovnika.

Ivošević je naglasio kako su u odnosu na lanjski period u isto vrijeme brojke, što se tiče gostiju u Istarskoj županiji, 15-18 posto bolje.

Drašković je rekao kako su i u Dubrovniku rezultati znatno bolji, što znači 50 posto više noćenja.

Na pitanje koji su turistički aduti Dubrovnika u zimskim mjesecima, Drašković je rekao kako je Dubrovnik sam po sebi adut.

- Ono što nas muči je zemljopisna pozicija, ako se uspoređujemo s Istrom. Ono na što mi stavljamo akcent tijekom zime je promocija u okolnim zemljama, pogotovo u BiH, i na domaćem tržištu. Tome je prilagođen i naš adventski program - istaknuo je.

Ivošević je istaknuo adute Istre te naglasio kako kontinuirano ulaganje u investicije i podizanje kvalitete usluge i servisa, danas je prepoznatljivo, ne samo u pred i post sezoni, već i u zimskim mjesecima.

I.G.