U Stonu održana 15. po redu utrka zidinama

STON - Više od stotinu trkača iz 14 zemalja sudjelovalo je na 15. po redu Ston Wall Marathonu, koji je održan ovu nedjelju u Stonu. Ove godine sudionici su mogli birati između dvije utrke - na 4 i na 15 kilometara.

Od 44 trkača koji su sudjelovali u utrci na 4 kilometra, najbolji je bio Dubrovčanin Luka Đurović, koji je kroz cilj prošao s vremenom 20:19, drugi je bio Leo Šimunović s minutom i 40 sekundi zaostatka, a treći Darijo Tošić koji je za drugoplasiranim zaostao deset sekundi.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Karmen Fabris s vremenom 23:34. Druga je bila Ivana Mešić Batinović, a treća Sanja Demić iz BIH.

Španjolac Antoni Puig Izquierdo pobjednik je utrke na 15 kilometara, a kroz cilj je prošao s vremenom 1:06:01. Drugi je Francuz Pierre Marbaix, dok je treći u cilj utrčao naše gore list Nikola Oršulić.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Anamarija Krilić s vremenom 1:38:08, a odmah iza nje u cilj su utrčale Biljana Taslak kao druga i Tanja Ožanić kao treća.

Ston Wall Marathon jedinstvena je utrka koja omogućuje sudionicima trčanje na najdužim zidinama u Europi. Spaja sport i kulturu te jamči nevjerojatan doživljaj za sve ljubitelje sporta i prirode.

J.K.