U Splitu se održava prva stolarska radionica s jednim posebnim ciljem!

Radno okupacijske stolarske radionice u cilju imaju doprinijeti kvaliteti života osoba s mentalnim oboljenjima i njihovoj socijalnoj integraciji.

Prva u nizu stolarska radno-okupacijska radionica ove subote i nedjelje, 20. i 21. travnja održat će se u vrtu Osnovne škole Skalice od 15:30 do 19 sati, javlja Dalmacija danas.

Radno okupacijske stolarske radionice u cilju imaju doprinijeti kvaliteti života osoba s mentalnim oboljenjima i njihovoj socijalnoj integraciji kroz aktivnosti koje im omogućuju korištenje vlastitih vještina, iskustava, kreativnosti, sposobnosti i stvaranje pozitivnog traga i osjećaja korisnosti u zajednici razvojem i implementacijom inovativnih modela psihosocijalne podrške u zajednici.

Projektne aktivnosti su namijenjene osobama s poteškoćama mentalnog zdravlja i njihovim obiteljima.
U skladu s idejom socijalne uključivosti i razbijanja stigmi i predrasuda, premda primarno namijenjene osobama s mentalnim poteškoćama, na sve radionice dobrodošli su i svi ostali zainteresirani građani. (susjedi, roditelji, djeca isl.)

Sav potrebni materijal i alati čekat će vas na lokaciji događaja. Predviđena je i pauza za osvježenje! Za sudjelovanje na ovoj radionici nije nužno nikakvo stolarsko predznanje, važno je da imate volju!

J.T.