U Splitu od ponedjeljka nova regulacija prometa koja će trajati godinu dana

SPLIT – Zbog izvođenja radova na izgradnji 1.faze Tehnološkog parka Dračevac, od ponedjeljka, 7. ožujka uspostavlja se privremena prometna regulacija u krugu kompleksa bivše vojarne koja će trajati do lipnja sljedeće godine, priopćili su iz Grada Splita.

Prva faza privremene regulacije prometa odnosi se na regulaciju tijekom rušenja zgrada sa zapadne i sjeverozapadne strane parkinga, a druga na regulaciju tijekom građenja.

Foto: Karta nove prometne regulacije/ Grad Split

U obje faze privremene regulacije prometa zauzima se dio traka pristupne ceste sa sjeverne strane zahvata prema ulazu u gradilište u širini od oko 2 metra, tako da za prometovanje vozila gradilišta ostane 3,5 m širine slobodnog prometnog profila. U drugoj fazi privremene regulacije prometa otvara se dodatni prilaz u funkciji izlaza s parkirališta na sjeverozapadnom dijelu uz zgrade koje su srušene.

Režim prometovanja vozila na parkingu ostaje isti uz povećanje opreza i smanjenje brzine najavljenih privremenom prometnom signalizacijom. Tijekom radova doći će do preraspodjele parkirališnih mjesta s obzirom na zahvat gradilišta pa iz grada posebno mole djelatnike i posjetitelje Općinskog suda i nedjeljnog Sajma automobila da vode računa o novom prometnom režimu.

Foto: Izgled Tehnološkog parka Split-Dračevac

Projekti Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac i Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac, financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj Projekta čije je trajanje od prosinaca 2020./siječnja 2021. do prosinca 2023. je Grad Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.754.315,70 kuna, od čega bespovratna sredstva EU iznose 105.074.234,69 kuna.

J.K.