U Skradinu potpisano sedam ugovora za izgradnju županijske lučke infrastrukture

SKRADIN/ŠIBENIK - Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić danas je u Skradinu s ravnateljicom Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadrankom Fržop, potpisao sedam Ugovora o raspodjeli sredstava županijskog proračuna za financiranje izgradnje lučke infrastrukture na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 318.534,73 EURA, dok je u Proračunu Šibensko-kninske županije za 2023. godinu za financiranje lučke infrastrukture osigurano ukupno 398.168,41 EURA.

- U prethodnoj godini županija je osigurala 5,2 milijuna kuna sredstava za sufinanciranje lučke infrastrukture, ove godine osigurala je 400.000 EURA i tako ćemo nastojati ulagati i u narednim godinama - kazao je šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić.

Foto: ŽLU ŠKŽ

- Župan i županija su podržali izgradnju komunalnih luka zbog povećane potrebe za komunalnim vezovima, ali i samu operativnu izgradnju riva i obala - kazala je ravnateljica lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop.

Od ukupnog iznosa sredstava, 139.358,59 EURA namijenjeno je za sufinaciranje radova na izgradnji komunalnog dijela luke Mala Jaruga u Skradinu; 26.544,56 EURA za radove na rekonstrukciji električne mreže i povećanju snage, Skradin;  19.908,42 EURA  izdvojeno je za izradu dokumentacije, odnosno glavnog projekta, Dolac Šibenik; 46.452,98 EURA namjenjeno je Općini Tisno, Jezera za radove na sanaciji rive; za dokumentaciju, odnosno izradu idejnog projekta za lučki bazen Jersani i sidrište u Murteru namjenjeno je 26.544,56 EURA; 19.908,42 EURA za dokumentaciju i to izvedbeni projekt za rekonstrukciju luke u Murteru; 39.816,48 EURA namjenjeno je za izradu dokumentacije za glavni projekt, geomehaniku i izvedbeni projekt.

Foto: ŽLU ŠKŽ

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Šefica šibensko-kninske Lučke uprave za Morski HR: “Većina ljudi želi uspostavu reda na pomorskom dobru!”
ŠIBENIK - Nekadašnja pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, Jadranka Fržop, od početka 2021. godine preuzela je palicu ravnateljice Lučke uprave Šibensko-kninske županije. Po struci pravnica, svoje je prve poslovne korake napravila u Općini Pirovac 1997., a već…