U Šibeniku se planira gradnja međunarodnog Centra sportova na vodi

ŠIBENIK – Prostor bivše vojarne Paninkovac u šibenskom zaljevu mjesto je na kojem bi u bliskoj budućnosti trebao biti izgrađen međunarodni Centar sportova na vodi. Inicijativa je to koja je stigla od Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a tema je to o kojoj se danas raspravljalo i u uredu šibensko-kninskog župana.

Primarni cilj budućeg Centra je provođenje nastave iz područja sportova na vodi za studente Kineziološkog fakulteta kao i za ostale studente zagrebačkog Sveučilišta kojima će sportovi na vodi biti ponuđeni kao izborni predmet.

Foto: Sastanak u uredu župana/Šibensko-kninska županija

Centar će moći koristiti i polaznici programa cjeloživotnog obrazovanja za odrasle u sklopu Hrvatskog instituta za kineziologiju, a planirano je i održavanje ljetnih škola za domaće i strane studente, kao i međunarodnih znanstvenih kongresa iz područja kineziologije.

Centar će biti opremljen i specijaliziranim sportskim laboratorijem za dijagnostiku, jedinim takvim u ovom dijelu Europe, a kroz projekte Europske unije, u Centru bi se provodila i edukacija djece slabijeg socijalnog statusa i djece s poteškoćama u razvoju.

Čelnici županije i grada zainteresirani su za navedeni projekt, za koji vjeruju da bi bio od velike važnosti za razvoj cijele Šibensko-kninske županije.

J.K.