U Rovinju svečano otvoren 2. 'GinIstra Festival'

ROVINJ - Ovog petka točno u podne svoja je vrata otvorio dvodnevni GinIstra Festival u Staroj tvornici duhana u Rovinju.

Odmah nakon otvorenja uslijedilo je i svečano proglašenje najboljih ginova, a titulu „Best gin in show 2023.“ odnio je Lucanus gin destilerije Old Hills vlasnika Matka Meštrovića iz Bjelovara.

Upravo je ovaj gin proglašen i najboljim u kategoriji 'London Dry Gin', dok je u kategoriji 'Destilirani gin' najboljim proglašen gin Orange turbo destilerije Carasman iz Zagreba.

Podsjetimo, na ocjenjivanje je pristiglo 57 uzoraka ginova iz Hrvatske, Italije, Srbije i Slovenije, a Komisija za ocjenjivanje bila je sačinjena od vrsnih stručnjaka iz Hrvatske, Italije i Srbije.

Dodajmo još kako su se među nagrađenima našli i brojni istarski proizvođači gina, a zlatne medalje za svoje proizvode preuzele su sljedeće destilerije: Count's drinks i Istarska kapljica iz Kaštelira, Martesi i Sempervivum iz Poreča, Rossi iz Vižinade te AurA iz Buzeta.

Vrijedi istaknuti kako upravo Count's drinks iz Kaštelira proizvodi i jedini hrvatski craft tonic koji će se ovog vikenda miješati sa sjajnim ponuđenim ginovima.
Kada je riječ o programu, ovog će se vikenda na drugom izdanju GinIstre održati zanimljiva predavanja, panel rasprave i radionice tijekom degustacijskog dijela manifestacije koji će biti otvoren u petak i subotu od 12 do 20 sati.

Također, sve će biti popraćeno i sjajnim glazbenim programom koji u petak završava koncertom grupe Vatra, dok u subotu Festival zatvaraju Urban&4.

A.N.