U Rovinju se organizira besplatna radionica o održivom turizmu

ROVINJ – Grad Rovinj-Rovigno poziva sve zainteresirane sudionike u turizmu na besplatnu radionicu u okviru projekta ConsumeLess Plus, koju zajednički organiziraju grad i Institut za poljoprivredu i turizam.

Održivost u turizmu postaje sve češće spominjana kategorija, ne samo u Hrvatskoj, već diljem svijeta. Kako proizvesti što manje otpada, kako potrošiti što manje energije i rasipati što manje vode – pitanja su kojima se bavi projekt ConsumeLess, a čije radionice su namijenjene smještajnim objektima, kafićima, hotelima, restoranima, trgovinama hranom i rukotvorinama, odmaralištima na plaži i drugim aktivnim sudionicima turističkog sektora koji žele saznati nešto više o ConsumelessMed oznaci.

Projekt Consume-Less sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, programa Interreg Med, a ConsumeLess model već je implementiran na Malti, u Grčkoj, Španjolskoj, Italiji i Albaniji.

Za radionicu koja će se 17. veljače održati na Pučkom otvorenom učilištu u Rovinju, potrebna je prethodna prijava i Covid potvrda, a zbog aktualnih epidemioloških mjera, broj sudionika ograničen je na 25. Radionicu je moguće pratiti i online putem, a sve informacije možete pronaći na web stranici Grada Rovinja.

J.K.