U Rovinju pljuvao po policijskim službenicima iako boluje od zarazne bolesti

ROVINJ - Osumnjičeni je narušavao javni red u autobusu, a potom je prijetio policijskim službenicima i pljuvao po njima, iako boluje od zarazne bolesti.

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja te širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, muškarac je 13. rujna oko 17.45 sati uznemiravao putnike u autobusu i ugrožavao sigurnost vožnje te je vozač zaustavio autobus ispred policijske postaje i zatražio pomoć policije. Policijski službenici upozorili su 44-godišnjaka na ponašanje, no on se nije smirio ni nakon izdane naredbe, već je nastavio s protupravnim ponašanjem. Vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike te se počeo udaljavati s mjesta događaja, radi čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju.

Muškarac se i tamo agresivno ponašao pa je tako prijetio policijskim službenicima smrću, a u jednom trenutku je počeo pljuvati po njima i prijetiti da će ih zaraziti, s obzirom da boluje od zarazne bolesti.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u Petak u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

A.B.