U Rovinju održana Konferencija "Nautika – Turizam s pet zvjezdica"

ROVINJ - Gradonačelnik Marko Paliaga otvorio je u utorak u Grand Park Hotelu Rovinj-Rovigno Konferenciju “Nautika – Turizam s pet zvjezdica” o potencijalu i budućnosti hrvatskog nautičkog turizma.

Pritom je istaknuto kako je Rovinj-Rovigno kao grad domaćin ovog događaja nedavno proglašen šampionom hrvatskog turizma, dok je upravo Grand Park Hotel ponio nagradu za najbolji hrvatski hotel u 2022. godini, a rovinjska je ACI marina koja se prostire podno hotela trenutno najluksuznija marina na hrvatskoj obali.

Kao što je podsjetio gradonačelnik Marko Paliaga ovakav je uspjeh još jedan u nizu primjera odlične sinergije javnog i privatnog sektora kad je u pitanju razvoj grada i destinacije.

- Rezultat kojeg vidite nije produkt slučajnosti, već pomno promišljene vizije koja uključuje sve dionike javnog, gospodarskog i turističkog sektora - objasnio je.

Gradonačelnik Paliaga je istaknuo kako Rovinj-Rovigno raspolaže odličnim preduvjetima za razvoj nautičkog turizma: atraktivnost rovinjskog arhipelaga, zaštićenost luke od nepovoljnih pomorskih uvjeta, relativno duga sezona s povoljnim uvjetima plovidbe, blizina emitivnih tržišta te razvijena infrastruktura, radi čega je već pozicioniran kao destinacija visoke razine kvalitete.

- Hrvatska je danas prepoznata kao jedna od top europskih destinacija za nautičare. Vjerujem kako ovo nije vrhunac, već tek početak razvoja kvalitete nautičkih kapaciteta u našoj zemlji diljem čitave naše predivne obale - zaključio je Paliaga.

U panel diskusijama je također sudjelovao i ravnatelj rovinjske Lučke uprave doc. Dr. sc. Donald Schiozzi koji se osvrnuo na razvoj nautičkog sektora u smislu ulaganja u infrastrukturu i novim tehnologijama.

Grad Rovinj