U Rovinju održan 22. Memorijalni kros ''prof. Guerino Sošić''

ROVINJ - Proteklog tjedna u Rovinju održan je 22. Memorijalni kros ''prof. Guerino Sošić'' u organizaciji Strukovne škole Eugena Kumičića, Udruge kineziologa Grada Rovinja te rovinjske Sportske zajednice.

Neposredno prije samog krosa, koji se tradicionalno trčao u park šumi Zlatni rt, na gradskom groblju je održano polaganje vijenaca Guerinu Sošiću. Sošić je bio nekadašnji profesor tjelesne i zdravstvene kulture, a kasnije i ravnatelj Strukovne škole u Rovinju koji je oduvijek podržavao i promicao bavljenje sportom zbog čega se od 2001. godine učeničke kros utrke održavaju se upravo njemu u čast, piše IstraIN.

Na krosu su i ove godine sudjelovale rovinjske osnovne škole Jurja Dobrile, Vladimira Nazora i Bernarda Benussija te srednja škola Zvane Črnje i Strukovna škola Eugena Kumičića.

Natjecanje se odvijalo posebno za osnovne i srednje škole, a kategorije su bile podijeljene po razredima te su odvojeno trčali dječaci i djevojčice.

Kod osnovnih škola prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji zauzela je Osnovna škola Jurja Dobrile, a za srednje - Srednja škola Zvane Črnje.

A.B.