STIGLO 76 JEDRILIČARA IZ 24 ZEMLJE - U Rogoznici otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju

ROGOZNICA - U petak navečer na glavnom Rogozničkom trgu otvoreno je Svjetsko prvenstvo klase IOM na kojem nastupa 76 jedriličara iz 24 zemlje i pet kontinenata čime je Rogoznica postala, uz Pierrelatte u Francuskoj, jedino mjesto na svijetu gdje se odjedrilo Europsko, a sad se jedri i Svjetsko prvenstvo.

Onaj najzanimljiviji dio okupljanja u Rogoznici, službeni natjecateljski program krenuo je u subotu ujutro. Ako vremenski uvjeti budu povoljni jedrit će se tri dana, pa slijedi slobodan dan i drugi set od dodatna tri dana. Završetak regate i proglašenje najboljih održat će se u petak 4. studenog, javlja Dalmacija danas.

Svaki natjecateljski dan počet će ujutro u 09:30 i trajat će do 16 sati, a ovisno o smjeru vjetra na raspolaganju su tri moguća regatna polja. U svakom slučaju, svi zainteresirani za praćenje natjecanja lako će ih pronaći u Rogozničkoj uvali.

Konkurencija je ove godine izrazito jaka jer je ovo prvo svjetsko prvenstvo nakon Brazila koje se jedrilo 2019. godine, tako da su svi došli maksimalno spremni i s visokim ciljevima. Što se tiče jedriličara s CRO jedrima, sudjelovat će ih čak desetorica i time čine jednu od najbrojnijih reprezentacija ovog SP-a. Naše boje branit će Zvonko Jelačić, Ante Kovačević, Boris Bakotić, Hrvoje Duvančić, Robert Grubiša, Robert Matulja, Vedran Vesanović, Tomislav Bezić i Miljenko Bezić.

Osim što je Rogoznica prepoznata kao jedna od najatraktivnijih IOM destinacija u svijetu tako se i JK Val iz Šibenika potvrdio kao organizator najvećih jedriličarskih događanja čija kruna je apsolutno Svjetsko prvenstvo po ORC-u koje je organizirao 2019. godine.

D.G.