U Rivanjskom kanalu ove subote 21. tradicionalni Ribolovni kup Zubatac

MULINE - Dva je dana ostalo do popularnog tradicionalnog kupa Zubatac, gdje će se u opuštenoj atmosferi natjecati brojni zaljubljenici u more i ribolov kao i profesionalni ribolovci.

U organizaciji je zadarskog ŠRD Zubatac, najtrofejnijeg sportskog kluba u Hrvatskoj. I ove se godine lovi iz brodice na atraktivnom području bogatom ribom - u Rivanjskom kanalu, a zasad je prijavljeno 19 ekipa od maksimalnih 20. Prijave se mogu slati na mail adresu kluba zubatac.zadar@gmail.com.

Mjesto s kojeg će natjecatelji krenuti su Muline na otoku Ugljanu, gdje će se podijeliti i natjecateljski brojevi između 7 i 7.30. Očekuje se puno dobre ribe i odlična zabava.

Ovo je ujedno i najstarije takvo natjecanje u Hrvatskoj, iz kojeg su proizašle druge inačice širom obale. Posebitost kupa je što se na vagu predaje 15 najvećih riba i to očišćenih. Nakon vaganja sva riba ide na gradele i kasnije je konzumiraju sami natjecatelji što nije slučaj na drugim natjecanjima.

Da natjecatelji ne bi samo uživali u ulovljenoj ribi pobrinuli su se brojni sponzori. Pored bogatog nagradnoj fonda za prva 3 mjesta i najveću ribu natjecanja bit će organizirana i lutrija.

D.G.