U riječkoj luci sve je više kruzera

RIJEKA - U riječku luku stiže sve više kruzera. Prošle godine Rijeku je posjetilo 40 tisuća ljudi. U grad su došli brodovima za kružna putovanja, a najave za ovu sezonu su odlične. Rijeka sve više postaje turističko odredište.

Drugi ovosezonski brod za kružna putovanja Norwegian Gem u Rijeku je doveo dvije tisuće putnika i tisuću članova posade. Dočekalo ih je 13 autobusa kojima su krenuli na jednodnevne izlete od Istre do Gorskog kotara i otoka Krka.

- Ne znam mnogo o odredištu jer sam prvi put došao ovamo s Floride. Ne znam što ćemo obići i vidjeti na izletu, ali očekujem zanimljiv i dobar dan - rekao je Henry, gost s Floride, SAD.

- Napravit ćemo izlet na otok Krk, degustacija vina u Vrbniku, obilazak Košljuna i samog grada Krka - govori Natalija Renčić, turistička vodičica.

Oni koji su odlučili upoznati grad i okolicu mogli su posjetiti i riječku ribarnicu.

- Malo sam iznenađena. Nisam očekivala da ćemo najprije obići ribarnicu, ali zapravo to je dobar početak za prvi susret s gradom i upoznavanje načina života stanovnika. Odlična ideja - naglašava Holly, gošća iz SAD-a.

- Vrlo malo znam o vašoj zemlji, ali zainteresirala me zbog školskog projekta moje kćeri. Željela sam posjetiti Hrvatsku i ovo je za mene veoma zanimljivo - istaknula je Maria, gošća s Floride, SAD.

Tijekom desetodnevnog putovanja od Trsta do Grčke, Rijeka je prvo odredište uglavnom američkih gostiju s ovog gotovo 300-metarskog kruzera. Njih 700 ovaj put će upoznati dio Kvarnera, a ako je suditi prema prvim reakcijama, neki će se zasigurno i vratiti, donosi HTV Dnevnik.

I.G.