Rijeka među gradovima koji organizirano prikupljaju božićna drvca

RIJEKA - Komunalno društvo Čistoća Rijeka moli građane da božićna drvca ne odbacuju u okoliš niti odlažu u spremnike jer unutar nekoliko dana počinje organizirano prikupljanje. Postoji i mogućnost samostalnog dovoza u reciklažna dvorišta.

KD Čistoća Rijeka će od 9. do 19. siječnja 2023. organizirano prikupljati božićna drvca po mjesnim odborima Grada Rijeke prema terminima naznačenima u tablici. Prikupljanje će se odvijati tijekom svakog dana, osim nedjeljom.

Iz komunalnog društva mole građane da se pridržavaju naznačenih termina te da drvca odlažu pored spremnika za otpad. Mole građane i da ih ne odbacuju u okoliš, ne odlažu u spremnike za preostali miješani komunalni otpad niti u spremnike za odvojene, vrijedne vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.

Međutim, postoji također mogućnost samostalnog dovoza drvaca u reciklažna dvorišta Mihačeva draga, Pehlin i Jože Vlahovića.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

BOŽIĆNI OBIČAJI Do 1850. u Hrvatskoj se nije običavalo kititi božićno drvce | | Morski HR
U selima su danas gotovo nestali običaji unošenja badnjaka i rasprostiranja slame pod blagdanskim stolom u predvečerje Božića. Božić je blagdan kada kršćani slave rođenje Bogočovjeka Isusa Krista, a